KADROLU ÇALIŞMAK HAKTIR


                                           KADROLU ÇALIŞMAK HAKTIR

Çağımızın en etkili iletişim araçlarının başında sosyal medya geliyor. Yalan’da buradan büyüyor hakikat da  buradan büyüyor. Bizim özelimize bakacak olursak İBB iştiraklerinde çalışmakta olan İĞDAŞ ve İSKİ işçilerinin oluşturduğu watsap ve facebook gibi gruplarda iki gündür başı sonu belli olmayan üç gün sonra nereden çıktı denildiğinde kimsenin sahiplenmeyeceği bir yazı ile bir algı operasyonu yürütülmeye çalışılmaktadır.



Yazının içeriğinde İski ve İğdaş’ın asıl işini yapan ancak farklı teşeron şirketler üzerinden çalışmakta olan işçilerin 01.07.2020 tarihinde kadrolu işçilerin var olan toplu iş sözleşmelerinden yararlandırılmasına diyen bir madde. Başı yok sonu yok kim diyor sahibi yok. Talebin içeriğine bu arada sonuna kadar katılıyor ve destekliyoruz taşeron çalışma köleliktir yasaklanmalıdır ve tüm işçiler eşit işe eşit ücret ile çalıştırılmaktadır.

Var sayalım ki bu yazı malum sarı sendika tarafından kadrolu işçilerin imzalayacakları toplu iş sözleşmesi taslağına konulmuş olsa bile başta kendileri olmak üzere var olan yasal koşullar çerçevesinde bu söylediklerinin hayata geçirme şanslarının olmadığını iyi biliyorlar. Hepimiz hatırlarız kamuda yaşanan toplu iş sözleşme görüşmelerinde de aynı taslağı yazdığınızı ama sonunun mikrofon krizi ile bittiğini khk’lı işçilerin umutlarını masada bıraktığınız toplu iş sözleşmesinden bahsediyoruz. Daha öncesinde KHK’lı çalışan işçiler ile yapılan tis başvurularına bakanlıklar tarafından verilen cevaplarının ne olduğunu sizler bizden daha fazla biliyorsunuz ancak gene de umut tacirliğine devam ediyorsunuz.Tek niyetiniz 30 Haziran tarihine kadar bir şekilde çoğunluğu sağlamak sonrasında ise isper ile masaya oturup daha önce yaptığınız gibi işçilerin en az iki yılını çalmak onlardan aidat almak.  Bir başka işçilerin bu konuda yaşadıkları sorun bakanlık tarafından işçilerin çalışma hayatında iş kolları tekrar düzenlenecek şuan enerji işçisi olan bu arkadaşlarımızın hangi iş kolunda kalacakları ise maalesef bir muamma. Derdiniz en başından beri bu işçilerin İSKİ’nin işçisi olduğunu düşünseniz her gün İSPER yöneticileri ile boy boy resim vermezsiniz, işçilerin sorunlarını İSKİ ile konuşarak çözmeyi denersiniz. Artık bu işçi baskı ve tehdit ile üye yaparak çoğunluğu aldığınız işçi değil tüm iski ve iğdaş işçisi sizi daha önce çalınmış iki yıllık tisten tanıyor.Her türlü ayak oyunlarınızdan işçiler bıkınca hızla istifa ederek enerji işçilerin tek gerçek sendikasına üye olmaya başlayınca bu yaptığınız hamleler son çırpınıştan daha öteye maalesef gitmeyecek. Enerji işçileri kararını verdi Disk dedi Enerji-Sen dedi.

İşçiler için bir şey yapmaya niyetiniz var ise bakın işçilerin önünde ortak okuma diye bir gündem var çalışan işçilerin hepsi rahatsız. Bu havada kimisi motor üzerinde kimisi elinde endeksör ile sahada çalışmakta ve okuma yapmakta buyurun bunlara dair adım atın. İski ve İğdaş isper ile bir kölelik sözleşmesi imzaladı buraya müdahil olun. İşçiler yıllarca eksik personel ile çalışırken iş yükünün altında sakat kalırken bu yaşılanları görmezden gelenler, kendi imzaladıkları toplu iş sözleşmesine sahip çıkamayanlar güvenceli çalışma ortamını da sağlayamayacaklarıdır. Kadrolu çalışmak haktır bu hakkı da yan yana omuz omuza birlikte kazanacağız.

Yorumlar