TÜM İSKİ VE İGDAŞ İŞÇİLERİNE ÇAĞRIMIZDIR ;

                      

                                       TÜM İSKİ VE İGDAŞ İŞÇİLERİNE ÇAĞRIMIZDIR ;


     Sevgili işçi kardeşim; Disk Enerji-Sen sendikası olarak 2019 yılının Temmuz ayından beri İSKİ  ve İGDAŞ sayaç okuma ve açma kapama bölümü ve Su arıtma bölümünde çalışma yürütüyoruz. Bize güvenip sendikamıza üye olan ve bütün işçi  arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarken sendikamıza güvenenlerin, güvenlerini hiç bir zaman boşa çıkarmayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
 
     Ancak bu başarı malum sendikayı büyük bir şoka uğratıp personelleri tek tek arayıp, kimi zaman tehdit kimi zamanda sendikamızı illegal yapılara benzetip işçi kardeşlerimizin tercihlerine müdahale ve baskı yaptıkları, arkadaşlarımızın beyanı ile öğrenmiş bulunuyoruz. 

     Disk Enerji-sen sendikasının 7 asil üyesinin 2' si İSKİ sayaç okuma işçisidir     ve Disk enerji-sen sendikasının tüm yöneticileri bu milletin bağrından çıkmış Anadolu insanıdır. İşçi kardeşim bu malum sendikaya 2015 yılında yetki verdiniz, iş  hayatınızda ne değişti ? sizin için tek bir hak aldı mı ? sizler 35 derece sıcakta günde 600 tane sayaç okurken yada arıtma tesislerinde izin kullanmadan çalışırken onlar sizden aldığı aidatlarla, aldığı otellerde tatil yaparken selfi yapıp paylaştılar. Bir tek 696 khk lı işçi emekli olunca tören yapıldığını yada bir tek işçi kardeşimiz evlenince sendika tarafında para toplandığını ve yardım yapıldığını gördünüz mü ? Başta iş yükü ve ücret adaletsizliği olmak üzere hangi sorunu çözdüler ? Arkadaşlar sendika tercihi yaparken, lütfen sadece 11 martta başlayan Covid-19 pandemi sürecinini düşünün, % 60 oranıda çoğunluk sağladığımız İski sayaç okumada dönüşümlü ve kıyas uygulaması yapılırken neden bu malum sendikanın çoğunluk sağladığı ELEKTRİK sayaç okumada işçi kardeşlerimiz zor koşullarda çalışmak zorunda bırakıldı ?

     İşçi kardeşim bu malum sendikanın tek siyaseti vardır, A partisi B partisi fark etmez patron kimse onunla iyi geçinip, işçilerin haklarını değil patronların haklarını savunurlar. Arkadaşlar sendikacılık nasıl yapılır hak nasıl alınır sizden aldığımız yetki ile  herkese göstereceğiz.

     Bütün arkadaşlarımızı sendikamıza üye olmaya çağırıyor ve bütün sorunlarımızı birlikte çözmek için katkılarını bekliyoruz. Arkadaşlarımızdan ricamız sizleri arayıp sendikal baskı yapan her kim olursa olsun telefon numaralarını bizlere ulaştırın. Anında avukatımız kanalı ile savcılığa suç duyurusunda bulunacağımız gibi kurum içi soruşturmada başlaması için gerekeni yapacağız.
      
     Arkadaşlar sendikamız olarak tek hedefimiz yıllardır İSKİ de bir çok haksızlığa uğrayan siz işçi kardeşlerimizin haklarını yapılacak TİS (Toplu İş sözleşmesi) ‘le almaktır. Ve 4 maddelik kırmızı çizgimiz ektedir. Sendika olarak tek hedefimiz işçi kardeşlerimizin evlerine bir lokma ekmeğin daha fazla girmesi ve çalışma koşullarının insani düzeye getirmektir.
Bu minvalde bütün işçi kardeşlerimizi sedikamıza üye olarak %60 larda değil %70-80' lerle masaya oturarak 25 yıldır uğradığımız iş yükü, ücret adaletsizliği, nerdeyse hiç olmayan sosyal haklar ve en önemlisi İsper değil İSKİ, İsper değil İGDAŞ işçisiyiz ve bu kadrolarda çalışmak istiyoruz, talebini güçlü bir şekilde ortaya koymak için ivedilikle bütün işçi kardeşlerimizi sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Söz, yetki ve karar işçilerin olacak. Saygılarımızla

DİSK ENERJİ-SEN yönetim kurulu.

Yorumlar