Enerji-Sen’den İmamoğlu, İSKİ ve İGDAŞ’a çağrı: “Gelin bir gün bizimle çalışın, karantinadaki yüzlerce binanın saatlerini birlikte okuyalım”

DİSK/Enerji-Sen, yaptığı basın açıklamasıyla pandemi döneminde giderek kötüleşen çalışma koşullarına dikkat çekti. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ ve İGDAŞ'a çağrı yapan DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "Bizi yöneten tüm yöneticilere şöyle bir çağrımız var. İşçi arkadaşlarımız sahada insani koşullara yakışmayacak bir vaziyette çalışmakta. Bize her gün çalış emri veren yöneticilerimiz sahada 600 tane abonenin kapısına gideceksiniz, koronavirüs var mı karantinada mı değil mi, bilmeden okuyacaksınız, İstanbul halkının suyunu keseceksiniz de diyen yöneticilere bir çağrımız var. Gelin bir gün o emri verdiğiniz işçilerle tam gün sahada çalışın" dedi.


İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ ve İGDAŞ’a çağrı yapan DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “Bizi yöneten tüm yöneticilere şöyle bir çağrımız var. İşçi arkadaşlarımız sahada insani koşullara yakışmayacak bir vaziyette çalışmakta. Bize her gün çalış emri veren yöneticilerimiz sahada 600 tane abonenin kapısına gideceksiniz, koronavirüs var mı karanitanada mı değil mi, bilmeden okuyacaksınız, İstanbul halkının suyunu keseceksiniz de diyen yöneticilere bir çağrımız var. Gelin bir gün o emri verdiğiniz işçilerle tam gün sahada çalışın. Sabah balık istifi olan, koronavirüs saçan o otobüslere işçilerle birlikte binin. Gelin yemek yeme yeri bulamayan, aldığımız ekmek arası ile beraber kaldırımların üzerinde bir öğle yemeğini birlikte yiyelim. Kapısını çaldığımız 600 kapının en az 100 tanesinde koronavirüs vakası var. Verdiğiniz o dandik maskelerle ‘sağlığımızı koruyarak’ gelin beraber girelim. En temel insani ihtiyaçlarımızı bile karşılayamadığımız, tüm esnafların kapalı olduğu, suya ulaşamadığımız, sabuna ulaşamadığımız, dezenfektan bile vermekten mahrum bıraktığınız işçilerle hijyen koşullarından uzak bir şekilde gelin birlikte çalışalım” dedi.

Keskin sözlerini, “Siz çalışabiliyorsanız, sağlığınızı koruyabiliyorsanız, söz veriyoruz biz işçi arkadaşlarımızla taleplerimizden vazgeçeceğiz. Ama biliyoruz ki siz de bunu yapamayacaksınız. Akıldışılıkla, bilimdışılıkla işçilerimizi çalışmaya zorlamaktan vazgeçin. İşçilerin acil 6 talebini derhal hayata geçirin” diye sonlandırdı.

Yorumlar